Sarmanın sırrı aslında buymuş! Ustalar saklıyordu biz sizin için bulduk
Türk mutfağının klasik lezzetlerinden biri olan yaprak sarma, pek çok kişi tarafından severek tüketilmektedir. Başlı başına bir gastronomi şöleni olan yaprak sarmanın hazırlanmasında, pratik bilgileri kullanarak elde edeceğiniz sonuçlarla, bu lezzete doyum olmayacak.
Damaktan silinmeyen tadına ulaşabilmek için uygulayabileceğiniz bu doğal yöntem sayesinde tek oturuşta bir tencere dolusu sarma yiyebilme şansına sahip olacaksınız. Usta aşçıların tarif kitaplarından mutfaklarınza ulaşan bu özel uygulama ile yaprak sarmalarınız, herkesin övgüsünü kazanacaktır. İşte yaprak sarmanın lezzetini artıran yemek pişirme ipucu:
Yaprak sarma ve lahana sarması yaparken bazı pişirme ipuçlarından faydalanmanız mümkün. Bu yöntemler, yemeğinizin daha da lezzetli hale gelmesine katkıda bulunarak, usta şeflerin tariflerinden sofralarınıza kadar uzanmaktadır.
Yaprak sarmanın tadını zenginleştiren doğal yöntem ise tavuk suyu kullanımıdır. Tavuk pişerken elde edilen bu lezzet dolu su, yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Genellikle çorba ve pilavda tercih edilen tavuk suyunu, yaprak sarmalarınızı hazırlarken de kullanabilirsiniz.
Yaprak sarmanın hem daha lezzetli hem de yumuşak olmasını sağlamak için tavuk suyu uygulaması oldukça etkili. Pişirme tenceresine yalnızca 1 çay bardağı tavuk suyu eklemek, yemeğinize ekstra bir aroma kazandırıyor. Yaprak sarmanın pişirme suyuna 1 çay bardağı tavuk suyu ilave ettiğinizde, lezzeti artırmanın yanı sıra, sarmalarınız pamuk gibi bir kıvamda pişecektir.